مقالات

نصب صحیح دودکش بخاری و شومینه هیزمی

راهنمای بخاری هیزمی

نصب صحیح دودکش بخاری و شومینه هنیزمی

لطفا قبل از نصب  بخاری برای برطرف شدن بوی دود ناشی از رنگ آمیزی و چربی های موجود در فلزات  یکبار در محوطه باز با همراه داشتن حداقل دو متر لوله بخاری را روشن نموده

و همیشه باید دمپر های پایین و بالا کاملا باز بوده وپس از شعله ور شدن هیزمها می توانید بوسیله دمپرهای پایین مصرف را تنظیم نمایید .دمپر بالا فقط زمانی میتواند مسدود باشد که شعله فروکش کرده تا آتش های ایجاد شده ماندگاری بیشتری داشته باشد .

شیوه چیدن هیزمها در خوب سوختن بخاری بخصوص مرحله اولیه روشن شدن نقش بسزایی دارد بنابراین ابتداهیزمها را ایستاده به شکل مخروطی ( شیوه سرخ پوستی ) چیده ودر ابتدا از چند هیزم خشک نازکتر  و مواد آتش زنه های ژله ای شروع نمایید.

به هیچ عنوان از مواد نفتی که منجر به شعله ور شدن ناگهانی و سیاه شدن  و احتمال شکستن شیشه بخاری میشود استفاده ننمایید. ضمنا ارتفاع لوله یک یا دو متر بلندتر از پشت بام و داشتن کلاهک (اچ) ضروری میباشد.

برای جلوگیری از شکستن شیشه  در زمان روشن بودن بخاری از ترشح آب( حتی یک قطره شبنم ) خودداری و هیزمها را در قسمت انتهایی بخاری جای دهید وابتدا باهیزمهای خشک و نازکتر آتش را روشن نمایید تا شیشه بطور ناگهانی  داغ نگردد .

جهت جلوگیری از سیاه شدن شیشه  علاوه بر اینکه هیزمها در انتهای بخاری گذاشته شده . توجه داشته باشید که گازهای متصاعد شده الیاف چوبها از قسمت برش داده شده  خارج میگردد .

Instaa

بهترین شیوه چیدن چوبها بصورت عمودی ( شیوه سرخ پوستی ) بوده ویا سر وته چوبها به دو طرف بدنه بخاری ( سمت دستگیره ها )  گذاشته شود که در نتیجه احتمال سیاه شدن شیشه بسیار کاهش خواهد داشت.

بخاری را انباشته از هیزم نکنید

سعی شود بخاری را انباشته از هیزم نکنید که با توجه به عدم تکنولوژی رنگ مقاوم در برابر حرارت بالا در کشور احتمال آسیب دیدگی  رنگ بوجود خواهد آمد و ضمنا خاکستر تولید شده از چوبها بهترین کود غنی شده برای باغچه  و بهترین ماده برای تمیز کردن دوده بر روی همین شیشه بخاری شما میباشد.

باتوجه به عدم وجود تنکولوژی رنگ نسوز در ایران، رنگ بخاری دارای ضمانت نمی باشد.
زمان خرید بخاری می توانید رنگ اسپری و شیشه اضافه تهیه نمایید.

بخاری هیزمی مثل سایر وسایل مشابه برای سوختن نیاز به هوا دارد و تنها راه ارتباطی آن با فضای خارج از ساختمان دودکش است.

با شروع فصل سرما و آغاز کار انواع بخاری شاهد حوادث ناگواری هستیم که متأسفانه تعداد زیادی از این حوادث به مرگ هموطنان عزیزمان منجر می شود. وسایل گرمایشی با آنکه موجب آسایش مردم هستند اما در صورت عدم رعایت نکات ایمنی می توانند بسیار خطرناک شوند.

بهترین روش مقابله با این خطرات، پیشگیری و رعایت نکات ایمنی در نصب آنهاست .

بخاری هیزمی – نکات ایمنی جهت نصب صحیح دودکش بخاری
قاتل نامرئی در فصل سرما
یکی از نکات قابل توجه و بسیار مهم ، طریقه نصب انواع بخاری و وسایل گرمایشی و به خصوص نصب دودکش آنهاست. نصب صحیح دودکش از این جهت دارای اهمیت است که مانع از نشت گاز مونوکسیدکربن که حاصل سوخت ناقص است، خواهد شد.

این گاز بی بو و بی رنگ است و به همین دلیل قابل تشخیص نمی باشد.

گازمونوکسیدکربن بسیار خطرناک بوده و حتی در مقادیر بسیار جزیی باعث مرگ انسان می شود. نشانه ها و علائم مسمومیت با مونوکسیدکربن بر انسان، بمیزان غلظت مونوکسیدکربن در خون هر شخص بستگی دارد.

مونوکسیدکربن در غلظت پایین باعث سرگیجه، خواب آلودگی، خستگی،گیجی، سردرد، حالت تهوع و استفراغ می شود و در غلطتهای بالاتر موجب خفگی و در نهایت مرگ می شود.

نکات ایمنی جهت نصب صحیح دودکش بخاری – بخاری هیزمی

نکات ایمنی وسایل گرمایشی
هر بخاری هیزمی و گازی باید دارای یک دودکش استاندارد و مجهز به کلاهک باشد.
همواره محل اتصال دودکش به وسایل گرمایشی مثل بخاری هیزمی و بخاری گازی را بازرسی و از استحکام و ثبات آن ها اطمینان حاصل نمایید.

مسدود شدن سر دودکش بخاری باعث سوخت ناقص و ایجاد گازهای مسموم کننده و بسیار خطرناک و برگشت چنین گازهایی به داخل فضای منزل موجب گازگرفتگی و مرگ حتمی خواهد شد.

دودکش وسایل گرمایشی در محل عبور از شیشه های پنجره بطورمستقیم نباید با شیشه در تماس باشد. زیرا در چنین حالتی امکان شکستن شیشه بر اثر حرارت ، لق شدن و افتادن دودکش بسیار بالاست. در صورتیکه دودکش از پنجره به بیرون رفته باشد باید دارای حداقل یک متر ارتفاع عمودی، از محل خروج از پنجره باشد.

هرچند وقت یکبار کلاهک دودکش های بخاری هیزمی و بخاری گازی را بررسی وچنان چه کلاهک افتاده باشد، آنرا در محل خود نصب کنید.

توجه کنید که کلاهک علاوه بر این که از نفوذ باران و برف و افتادن سایر اشیا به داخل دودکش جلوگیری می کند، در منظم سوختن وسیله گازسوز نیز تاثیرگذار است.

در ضمن از فشردن بیش از حد کلاهک که موجب تغییر حالت آن وگرفتگی منافذ خروج گازهای دودکش خواهد شد نیز خودداری کنید.

انتهای دودکشهای توکار حداقل باید یک متر از سطح پشت بام بالاتر برود.
حتی الامکان از گذاشتن زانوی اضافه در مسیر دودکش خودداری نمایید. زیرا زانو کارآیی دودکش را کم می کند.
هیچگاه دودکش وسایل گازی و هیزمی و هواکش ( فن ) را از یک لوله یا کانال مشترک عبور ندهید.

برای دودکش های بیرون و داخل دیوار هرگز از لوله های پلاستیکی و غیرمقاوم در برابر حرارت استفاده نکنید.
دودکش باید از ورق های گالوانیزه ( ضد زنگ ) و بنسبت ضخیم انتخاب شود.

بخاری و آبگرم کن باید حتما مجهز به دودکش باشد. از نصب این وسیله ها بدون دودکش در محیطهای بسته جدا خودداری کنید.
نکته : استفاده از دودکش های مشترک حتما باید با نظر مشاوران و متخصصان تأسیساتی انجام شود.
استفاده از دودکش های آلومینیومی آکاردئونی بعلت نبود امکان آب بندی در ابتدا و انتها بسیارخطرناک است.

هنگام عبور دودکش از داخل دیوار ؟

هنگام عبور دودکش از داخل دیوار و تقاطع آن باید قطر لوله فلزی کاملا یکسان باشد. کم کردن قطر لوله هنگام خروج از ساختمان ( سقف یا دیوار) به هیچ عنوان مجاز نیست.
از نصب دودکش درحیاط خلوت های رو بسته جدا بپرهیزید. داکت دودکشها باید خروجی از بالا و همچنین از پایین به هوای آزاد راه داشته باشد وهرگز بالای داکت مسدود نشود.

دودکش ها را بطور مرتب چک کنید و از آزاد بودن مسیر آن اطمینان حاصل نمایید.
در هنگام ساخت و ساز مراقب باشید، مصالح ساختمانی ساختمان به داخل دودکش ها ریخته نشود تا راه ورودی دودکش را مسدود نکند.

هر ساله پیش از سرد شدن هوا و روشن کردن وسایل گرمایشی، مراقب باشید مسیر دودکش ها بوسیله لانه ی پرندگان مسدود نشده باشد.

قسمت عمودی هر دودکش باید روی پایه های مناسب نصب شود تا وزن آن به پایه منتقل شده و از کج شدن آن جلوگیری بعمل آید. در ضمن بخش عمودی دودکش بر روی نماها باید حتما بوسیله بست های مناسب به دیوار محکم شوند.

همچنین مواظب چرخش کلاهک بسمت زمین باشید، در اینصورت این گونه دودکش ها کارآیی لازم را نخواهند داشت و خارج نشدن گازهای حاصل از احتراق جان شما را تهدید خواهد کرد.

عبور دودکش از فضای داخل سقف کاذب و بخصوص حمام بدلیل امکان پوسیدگی و نشت گاز مونواکسیدکربن بسیار خطرناک است.
هر دودکش باید مجهز به بست نگه دارنده شود و در محل خود محکم شود.
برای شومینه هیزمی بدلیل امکان پس زدن گازهای حاصل از احتراق توصیه می شود از دودکش به قطر 15 سانتی متر استفاده کرد.

آزمایش دودکش بخاری
برای اطمینان از صحت عملکرد دودکش می توانید سه آزمایش آسان زیر را انجام دهید:

ساده ترین آزمایش برای هر دودکش، لمس دودکش است. سردی دودکش نشانه ی عبور نکردن گازهای سمی حاصل از احتراق وسیله گرمایشی و زنگ خطری برای شماست. وقتی وسیله گرمایشی کار می کند باید دودکش حتما داغ باشد.

آزمایش بعدی استفاده از شعله کبریت و یا شمع در محل دریچه و مبدأ دودکش در محل نصب است. با قراردادن کبریت روشن درابتدای دریچه باید شعله بسمت داخل دودکش کشیده شود. این موضوع نشانه ی مکش مناسب دودکش بوده و در صورتیکه تغییری در شعله ایجـاد نشود، نشان دهنده عدم مکش آن است.

هنگام اجاره و یا خرید منزل و پیش از وصل کردن بخاری به دودکش،مسیر دودکش ها را با یک وزنه و طناب محکم از پشت بام تا محل دریچه و مبدأ دودکش کنترل کنید تا از بازبودن آن بطور کامل مطمئن شوید.

Villamobl Bot

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *